Apicultura este o activitate deosebit de importanta pentru arealul in care se desfasoara datorita rolului social, economic, stiintific, pentru sanatatea populatiei si pentru protejarea mediuluiinconjurator. Pentru Romania, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o cale de ameliorare a bunastarii populatiei din mediul rural ca sursa de venit suplimentar, un senzor al poluarii precum si un factor de mentinere a biodiversitatii prin intermediul polenizarii florei spontane.
Mai mult decat atat, odata cu modificarile climatice devastatoare inregistrate in ultima perioada, apicultura, alaturi de sectorul vegetal agricol contribuie la realizarea unor resurse energetice cu efect negativ minim asupra mediului natural. Acest obiectiv major determina reorientarea strategica a structurii culturilor si cresterea productiilor medii prin utilizarea unor imput-uri precum polenizarea dirijata a plantelor prin intermediul albinelor.
Lucrarea propusa are drept scop analiza resurselor si a factorilor de productie specifici apiculturii si identificarea cailor de crestere a eficientei economice a acesteia.
Scopul fundamental al acestei lucrari consta in a aduce un aport cat de mic la imbunatatirea rezultatelor economice si sociale ale apiculturii si in a face din aceasta activitate un vector al dezvoltarii Romaniei
Greutate: 330